Ik was enigszins verrast toen ik enkele maanden geleden benaderd werd door de journalisten Ruben Koerhuis en Petra Pronk van de website Weg met MVO. Zij wilden mij interviewen. Een blik op hun site laat zien dat tot nu toe vooral bekende namen uit de Trouw Duurzame 100 zijn geïnterviewd, zoals Marjan Minnesma, Jan Rotmans, Jan Peter Balkenende, Sylvia Borren (van Greenpeace). Maar ook Niek Jan van Kesteren (directeur VNO-NCW) en Wiebe Draijer van de SER.

De titel van hun site is verwarrend. Zij bedoelen ermee dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zo vanzelfsprekend wordt dat de term overbodig wordt. Vandaar het “weg met”. MVO gaat om meer dan alleen CO2 uiteraard maar uit de andere interviews blijkt dat CO2 wel een belangrijke rol speelt op dit moment. Zij gaven aan dat ze ook andere visies wilden laten horen en ik stemde derhalve in met het interview. De opnames waren tamelijk imponerend, met vier, vijf camera’s om me heen in een geblindeerde ruimte.

Hopelijk kan het interview bijdragen aan het maatschappelijk debat over klimaat, energie en MVO. Ik dank Petra en Ruben voor de tijd en moeite die ze erin gestoken hebben.

0 0 stemmen
Artikel waardering