Ik ben door VU-connected gevraagd deel te nemen aan een klimaatbijeenkomst op 21 september om 15 uur. Het wordt een drukke middag want er zijn eerst praatjes van een viertal onderzoekers, waarna Pier Vellinga en ik mogen reageren. Er is ook nog een politicus aanwezig (Marieke van der Werf van het CDA). De middag wordt geleid door Casper Thomas van de Groene Amsterdammer.

Hieronder de aankondiging. Aanmelden kan nog.HOEZO KLIMAATVERANDERING?

15:00 | Amsterdam | VU Auditorium, De Boelelaan 1105

Spreker(s): Pier Vellinga, Laurens Bouwer, Appy Sluijs, Aline te Linde, Marcel Crok, Wilco Hazeleger, Marieke van der Werf

Gespreksleiding: Casper Thomas

Samen met: IVM

De ijskap smelt lang niet zo snel als voorspeld en afgelopen december was de koudste maand in 40 jaar. Hebben we wel te maken met een klimaatverandering? Moeten we met stevig milieubeleid ingrijpen of juist niet? Een klimaatdebat aan de hand van nieuw onderzoek.

Een slecht klimaat voor de wetenschap

Vorig jaar stonden tijdens het symposium Een slecht klimaat voor de wetenschap de fouten in het VN-rapport van de VN centraal: het vertrouwen in de klimaatwetenschap daalde flink. De resultaten van nieuw onderzoek komen terecht in een verhit debat met twee uitersten: ongeloof of doemdenken.

Over de sprekers

Lees verder

0 0 stemmen
Artikel waardering