Vanwege een fusie of overname (het is uitgelegd, maar het verhaal was onnavolgbaar) valt mijn boek sinds kort onder een nieuwe uitgeverij, Carrera. Heb vorige week kennis gemaakt met mijn nieuwe uitgever, Arjan Weenink, en die legde uit dat het toch meer als ‘zijn’ boek voelt als de naam van zijn uitgeverij op de cover staat. En dus verschijnt binnenkort de derde druk van het boek met een nieuwe cover, die, het moet gezegd, wat meer hedendaags oogt dan de vorige cover.

De derde druk betekent ook dat er al bijna 3500 exemplaren verkocht zijn van De staat van het klimaat. Helemaal niet slecht voor een non-fictie boek.

Pageturner
Het citaat uit het voorwoord van Kroonenberg (‘een pageturner die je onthutst achterlaat’) is vervangen door een citaat uit de Elsevier-recensie van Simon Rozendaal (‘een uitzonderlijk goed boek’). Op de achterflap staat een citaat van Diederik Samsom, uitgesproken tijdens de presentatie van het boek: ‘Helder verwoord en indringend gebracht’.

E-book
Weenink vertelde ook dat hij een paar jaar geleden meteen begonnen is met het uitbrengen van e-books, onder het motto, we zien wel wat het wordt. Dat lijkt een verstandige keuze want Amazon heeft gisteravond bekend gemaakt dat het inmiddels al meer e-books dan paperbacks verkoopt. De staat van het klimaat zal binnenkort daarom ook als e-book te krijgen zijn.

0 0 stemmen
Artikel waardering