Een heel oplettend zusje spotte deze foto in de regionale editie van het AD (regio Gorinchem). De raadsleden van Leerdam hebben hun dikste truien aangetrokken. Maar wat staat daar voor ketterse lectuur op de tafel? :)

Was het boek aangeboden door de oppositie? Een burger? En waarom is het zo prominent vooraan op de tafel gezet? Wie het antwoord heeft op deze vragen stuur ik een gesigneerd exemplaar toe van De Staat van het Klimaat.

[Update] De SGP-fractie Leerdam was zo vriendelijk om het verhaal achter de foto te vertellen. Arie Keppel, fractievoorzitter van de SGP in Leerdam mailde het volgende:

Wie antwoord geeft moet ook de rest van de raad maar laten ‘meegenieten’ van ons verhaal. Het is als volgt: Ik heb het boek gelezen en was het er volledig mee eens. Veel verhalen over het klimaat zijn opgeklopt en zijn bij nader inzien zeer discutabel, suggestief of ondeugdelijk onderbouwd etc. Ik had het boek uit en beloofd aan Herman om te lezen. En Herman, zo ludiek als hij is, zette het prominent op tafel voor m.n. de VVD-fractie omdat die (als Elsevier-lezers?) dit boek wel zouden herkennen, mede vanwege een lovend commentaar van een Elsevier-columnist Simon Rozendaal. Maar ook de andere fracties konden het zien. Overigens hadden we ons bijzonder potsierlijk uitgedost als een soort antireclame voor dit soort initiatieven, want het is op zich geen verkeerd initiatief, alleen vind ik persoonlijk het allemaal erg goedkoop en ‘makkelijk scoren’. Want er was zoveel omheen georganiseerd en zelfs sjaals met opdruk gemaakt, zodat de besparing voor het milieu weer dik teniet werd gedaan.

De SGP-fractie ontvangt een dezer dagen een gesigneerd exemplaar van De staat van het klimaat.

0 0 stemmen
Artikel waardering