De populairwetenschappelijke website FAQT.nl, die ik tot voor een week geleden niet kende, maar die zeer de moeite waard is als je breed op de hoogte wilt blijven van wetenschappelijk nieuws, heeft een exclusieve voorpublicatie van een passage uit het boek.

Een fragment:

‘Het is iets warmer geworden de afgelopen eeuw, maar niet zo veel als volgens de modellen van de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) had moeten gebeuren. Ja, we brengen ook meer broeikasgassen in de atmosfeer, maar om beide met elkaar in verband te brengen, is gewoon een stap te ver’, zegt Crok.

Hij vlooide alle rapporten van de IPCC door en kwam onthutsende fouten tegen. Statistieken die niet kloppen. Beweringen die niet worden gestaafd door onderzoek. Appels die met peren worden vergeleken. Het bracht hem er toe om De Staat van het Klimaat te schrijven, een boek over hoe weinig we weten over ons klimaat en de eventuele invloed die we er op hebben.

0 0 stemmen
Artikel waardering