Statenlid Willem Joustra van de VVD in de Provincie Utrecht schreef een complimenteus verslag over mijn boek en het debat vorige week in de statenzaal in Utrecht.

Het begint als volgt:

Het beste boek dat u dit jaar had kunnen lezen is van Marcel Crok, een van de weinige overgebleven wetenschapsjournalisten in Nederland. Het heet “De staat van het klimaat” en is te vinden onder de afdeling non-fictie. En dat is misschien wel het meest verontrustende aan deze thriller; dat het niet uit de duim gezogen is. In het boek neemt Marcel Crok u mee langs de wetenschap van het klimaat en hoe de verzameling ervan door het IPCC tot stand komt en kwam.

Joustra houdt van de hyperbool als stijlfiguur:

Chemicus Crok heeft zich sinds 2004 verdiept in de materie en dat blijkt op elke pagina. De enigen die meer weten over het IPCC dan hij zijn de IPCC-bestuurders zelf. Alleen is hun kant van het verhaal ondertussen wel bekend, en dat van Crok helaas minder.

De boodschap die Joustra aan de avond over hield was deze:

Voor provinciale politici was het belangrijkste deel van de avond dit: CO2-reductie heeft geen waarneembaar effect op de rampen die moeder aarde zo nu en dan over ons uitstort. CO2-reductie heeft daarentegen een desastreus effect op de staatskas en daarmee op de welvaart van onze burgers. Wanneer we het milieu en de natuur een steun in de rug willen geven kan met minder dan die anderhalf maal de aardgasbaten de Markerwaard worden ingepolderd en bebost. Ruimte voor alles wat groeit en bloeit. We zouden snelwegen kunnen overkappen. We zouden het onderwijs kunnen verbeteren. We zouden de belastingen kunnen verlagen. Kunt u nagaan wat we kunnen bereiken met 10 jaar lang geen CO2-reductie najagen! Dan hebben we ineens 150 miljard over. Genoeg om de levensstandaard van ouderen en gehandicapten duurzaam te verhogen.

Lees het hele stuk en snuffel verder op http://www.huisvanafgevaardigden.nl, volgens de oprichters ‘de nieuwste Nederlandse opiniesite – een breed, liberaal platform zonder specifieke partijvoorkeur.’

0 0 stemmen
Artikel waardering