Maandag 28 november geven Wilco Hazeleger van het KNMI en ik een voordracht bij de Provincie Utrecht. Aansluitend kunnen Statenleden vragen stellen en is er debat. De bijeenkomst vindt plaats in het Provinciehuis en is openbaar. Aanvangstijd is 19:30 uur.

Bijgevoegd de flyer die inmiddels in veelvoud is opgehangen in het Provinciehuis. Ik word in feite veel prominenter aangekondigd dan Hazeleger. Dat heeft denk ik te maken met wat vooraf ging aan het tot stand komen van het programma.

Statenlid René Dercksen van de PVV benaderde mij enkele maanden geleden of ik een verhaal wilde houden bij de provincie. Andere partijen zagen hier weinig in, begreep ik van Dercksen, en het is louter aan zijn doorzettingsvermogen te danken dat de bijeenkomst uiteindelijk door gaat. Voorwaarde voor de andere partijen was dat er een tegenspreker zou zijn. Met het KNMI om de hoek lag het voor de hand om daar een onderzoeker te benaderen en het werd dus Hazeleger.

Zoals ik in mijn presentatie bij het Ministerie van I&M al zei leven we in interessante tijden en ik denk dan ook dat het een boeiende avond kan worden. Ik ben bijvoorbeeld heel benieuwd hoe Hazeleger aankijkt tegen de stagnatie van de opwarming en wat hij als meest waarschijnlijke verklaring daarvoor ziet.

 

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering