Aanstaande maandagavond geef ik een publiekslezing in het Foreestenhuis in Hoorn. De aankondiging volgt hieronder. Grappig dat ze schrijven ‘hij sprak met sceptici en experts’. Zal de experts goed doen.

De staat van het klimaat

Marcel Crok

maandag 3 oktober 2011, 20.00 uur

Marcel Crok legt het klimaatdebat van de laatste jaren kritisch onder de loep. Voor zijn boek ‘De staat van het klimaat’ voelde hij klimaatwetenschappers aan de tand en sprak zowel sceptici als experts.

Sinds de film van Al Gore en het IPCC klimaatrapport uit 2007 zit de schrik er wereldwijd in. De mens veroorzaakt dramatische opwarming van de aarde en de funeste gevolgen daarvan moeten wij dringend tegengaan. Wie twijfelt aan deze onwelgevallige waarheid wordt buiten spel gezet als opwarmingsontkenner. Gelekte e-mails wierpen nadien echter een bedenkelijk licht op de wetenschappelijke integriteit van klimaatonderzoekers en in het laatste IPCC-rapport werden opmerkelijke fouten ontdekt. De klimaatconsensus kalft inmiddels sneller af dan de Groenlandse gletsjers. Wat hiervan te denken? Staan de fundamenten van het klimaatbolwerk nog overeind? Kunnen wij het IPCC wel vertrouwen? Hoe urgent is de opwarming en waarom komen maatregelen maar niet van de grond? Kritisch en deskundig analyseert Marcel Crok het belangrijkste wetenschappelijke en politieke debat van onze tijd.

Marcel Crok (1971) studeerde fysische chemie in Leiden. In 2000 werd hij redacteur bij technologietijdschrift De Ingenieur en twee jaar later stapte hij over naar het populairwetenschappelijke maandblad Natuurwetenschap & Techniek. In 2005 was Crok de eerste winnaar van de Glazen Griffioen, een aanmoedigingsprijs voor jonge wetenschapsjournalisten.

Deze avond wordt aangeboden samen met de VVP Noord Holland.

0 0 stemmen
Artikel waardering