Cover NWT Magazine mei 2011

Het coverartikel van NWT Magazine is deze maand van mijn hand. Aanleiding waren twee papers in Nature in februari (hier en hier) die de link legden tussen extreme neerslag en de uitstoot van broeikasgassen. Nature liet op de cover weinig aan de verbeelding over:

In mijn verhaal ga ik in op beide artikelen en plaats de nodige kanttekeningen. Er komen enkele critici aan het woord, zoals Willis Eschenbach die hier en hier uitgebreid blogte over de papers, en Demetris Koutsoyiannis die de laatste tijd veel van zich laat horen over de onderwerpen trends in neerslag, extreme neerslag en overstromingen en de waarde van klimaatmodellen. De Nature-auteurs Francis Zwiers en Pardeep Pall reageren op de kritiek. Veel meer ga ik niet verklappen want Veen Magazines ziet u graag tegemoet als nieuw abonnee van Neerlands meest diepgravende tijdschrift over wetenschap. Het blad is ook te koop in de grotere boekhandels en kiosken.

0 0 stemmen
Artikel waardering