De bekende wetenschapsjournalist Simon Rozendaal heeft een videoblog gewijd aan De Staat van het Klimaat. Rozendaal is een van de grondleggers van de wetenschapsjournalistiek in Nederland en al jaren een voorbeeld voor me. Wat ik sterk vind aan zijn stukken is dat ze altijd zeer helder geschreven zijn. Daarnaast was hij een van de eerste of misschien wel de eerste wetenschapsjournalist die kritisch schreef over de opwarming van de aarde en hij is dat altijd blijven doen. Ik zelf ben een groentje in vergelijking met hem want ik volg het klimaatdebat ‘pas’ zes jaar.

De laatste jaren hebben we zo nu en dan contact over het klimaatdebat en vorig jaar werkte ik in bescheiden mate mee aan de klimaatspecial die Elsevier, het blad waar hij al bijna 25 jaar werkt, uitbracht. Het is geen verrassing voor me dat Rozendaal positief is over het boek, maar ik voel me bijzonder vereerd dat hij er zo positief over is dat hij er een videoblog aan heeft gewijd.

0 0 stemmen
Artikel waardering